Paardenvoer

Het belangrijkste voedsel voor uw paard is natuurlijk ruwvoer. Hooi, kuilvoer en gras zijn geschikt ruwvoer voor uw paard, echter is het in vrijwel alle gevallen zo dat het ruwvoer voor onvoldoende voedingsstoffen zorgt. Voor de optimale gezondheid van uw paard is het belangrijk dat deze de juiste hoeveelheid energie, eiwit, vitaminen en mineralen binnen krijgt. 

Conditiebrok

Het energiegehalte van conditiebrok is afgestemd op paarden en pony's die veelal op de wei lopen en weinig inspanningen hoeven te leveren. 

Selektbrok 

Selektbrok is de beste keus als uw paard of pony regelmatig inspanningen moet leveren. Deze brok bevat ten opzichte van de conditiebrok meer granen en andere hoogwaardige grondstoffen en bevat ook meer energie. 

Prestatiebrok 

De prestatiebrok is zeer geschikt voor paarden en pony's die zware inspanningen moeten leveren. Deze brok bevat hogere vet- en zetmeelgehalten waardoor deze genoeg energie levert voor wedstrijdpaarden. 

Granenmix  

De granenmix van Lavor bestaat uit ongemalen granen zoals haver, tarwe, gerst, mais en lijnzaad. Dit voer is geschikt als een aanvulling. De granenmix is speciaal ontwikkeld voor zwakke paarden en paarden die in conditie moeten komen. 

Muesli

Paardenmuesli is een mengsel van granen en ontsloten granen. Het gehalte vitaminen en mineralen is zeer hoog waardoor de muesli zeer goed in de behoefte aan voedingsstoffen voorziet. Daarmee is het zeer geschikt voor jonge paarden en zogende merries. 

Haver 

Haver is een product dat vanouds in de paardenhouderij wordt gebruikt. Het is een smakelijk voer dat een hoge energie- en eiwitwaarde heeft. Het is geschikt voor paarden die een grote inspanning moeten geven. Wij leveren drie soorten haver: gepunte haver, geplette haver en zwarte haver.